Jasper Ebus – 12 Februari 2021

Hey!

Leuk dat je wederom de tijd neemt om onze voorstel vrijdag te lezen. In de laatste blogpost uit deze serie stel ik me graag aan je voor. Mijn naam is Jasper en ook ik ben student en medeoprichter van Stactics. Ik woon inmiddels al bijna 3 jaar in een gezellig studentenhuis in Eindhoven. Toch weet ik elk weekend weer de weg naar Limburg te vinden. Waar ik ‘vroeger’ nog richting Beesel ging om zondags met Lucas de wei in te gaan, is het tegenwoordig vooral om mijn familie en vrienden te zien.

Na het afronden van mijn middelbare school besloot ik om mijn studie in Eindhoven voort te zetten. Ik wist nog niet goed welke richting ik op wilde. Ik was geïnteresseerd is zowel techniek als het bedrijfsleven. En tja, dan beland je al snel bij Technische Bedrijfskunde op de TU Eindhoven. Dit is een erg brede opleiding waar ik vakken volgde op het gebied van procesoptimalisatie, voorraadbeheer en leiderschap. In 3 jaar wist ik mijn bachelor af te ronden en stond de volgende keuze voor de deur. Deze was iets makkelijker, het werd namelijk Operations Management & Logistics. Binnen deze master heb ik de track Data Intensive Industries gekozen. In deze track wordt de focus gelegd op het verbeteren van bedrijfsprocessen op basis van inzichten verkregen uit data. Wellicht klinkt dit bekend, want laat dat nu precies zijn wat we met Stactics doen!

Ik heb altijd de ambitie gehad om zelf iets op te zetten. Deze ambitie werd een stukje serieuzer toen Lars me benaderde met de vraag of ik samen met hem een bedrijf op wilde starten. Als student heb je in deze corona-periode vrij veel tijd over. Voor mij was het dus het ideale moment om een bedrijf op te starten. ‘Tof, laten we het doen! En trouwens, ik ken ook nog wel een goede Data Scientist’, antwoordde ik Lars. Ineens waren we met z’n 3en en was Stactics geboren.

Binnen Stactics hou ik me vooral bezig met de vraag wat bedrijven nu echt willen? Veel klanten hebben van krachttermen zoals Machine Learning, Artificial Intelligence of Industry 4.0 gehoord en willen dit graag toepassen in hun bedrijf. Ik probeer hier doorheen te prikken en erachter te komen wat de klant nu echt wil bereiken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een klant begrijpt wat we voor ze maken. Elk project heeft een einde, en dan zou het wel zo fijn zijn als het bedrijf zelfstandig onze oplossing kan blijven gebruiken.

Helaas kan ik je niet uitnodigen voor een VrijMiBo. Wil je toch meer weten over Stactics? Benader me dan gerust voor een (digitaal) kopje koffie!

Neem contact met ons op

Deel Dit Blog

DATA.

ZIT IN ONS DNA.

AAN DE SLAG