Lucas Peeters – 22 Januari 2021

Hey!

Leuk dat je weer onze nieuwe voorstel vrijdag leest! Mijn naam is Lucas, student en een van de drie oprichters van Stactics. Ik ben net een weekje 23 jaar oud en woon in Eindhoven. Na een werkweek vol met Brabantse gezelligheid in Eindhoven, kom ik in het weekend nog graag in het altijd levendige Beesel (Limburg) voor familie, vrienden en een potje kelderklasse-voetbal.

In 2016 heb ik na een enorme hoeveelheid informatieboekjes, open dagen en meeloopdagen de gok genomen om met de destijds nieuwe bachelor Data Science te beginnen. Deze opleiding, waar inmiddels ieder jaar meer dan 100 nieuwe studenten aan beginnen, is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de Katholieke Universiteit Tilburg (afkorting mag je zelf invullen). In 2019 heb ik de bachelor afgerond en ben ik begonnen aan de Master Data Science in Engineering aan de TU/e. Deze opleiding is een combinatie van data mining, statistiek, process mining, algoritmes en visualisaties. Als dit je niet zoveel zegt, vind ik zelf onderstaande definitie van een data scientist wel treffend: “Een data scientist kan beter programmeren dan een statisticus en is beter in statistiek dan een programmeur”.

Tijdens een donderdagmiddagborrel kwam Lars naar me toe met de vraag of ik interesse had om samen met hem en Jasper een bedrijf te beginnen. Tijdens de opleiding miste ik het toepassen van de theoretische kennis in de praktijk. Een startup waarmee ik naast mijn studie met relevante projecten bezig kon zijn leek me dus wel wat. Daarna kwamen we echter terecht in de eerste lockdown, maar na wat videovergaderingen stonden we 1 mei toch opeens ingeschreven bij de KVK.

Binnen Stactics ligt mijn kracht in het maken van modellen en dashboards zonder daarbij het achterliggende doel uit het oog te verliezen. Ik kijk eerst naar het probleem waar een klant mee zit, en ga dan nadenken met welke data we dit kunnen oplossen, en niet andersom.
Bovendien wil ik iedereen laten zien dat je met big data ook goede dingen kunt bereiken. Er heerst toch een beetje een negatief stigma rondom data door recente schandalen zoals Cambridge Analytics, deep fakes en de documentaire The Social Dilemma, terwijl er zo veel mooie toepassingen zijn van data science.

Benieuwd naar zo’n mooie toepassing en of dit iets voor jou kan zijn? Neem gerust een keer contact op voor een (digitaal) kopje koffie!

Neem contact met ons op

Deel Dit Blog

DATA.

ZIT IN ONS DNA.

AAN DE SLAG