We Are A Group Of Skilled Developers And Programmers.

Automatische kwaliteitscontrole

Het project

VDL GL Precision, onderdeel van de VDL Groep, is al meer dan 50 jaar een gerenommeerde toeleverancier van hoog nauwkeurige fijnmechanische onderdelen en samengestelde modules. Het bedrijf groeit hard, en levert daardoor aan grote en internationale klanten. Zodoende ziet het bedrijf ook de noodzaak om hun kwaliteitscontrole tot een hoger niveau te tillen. Dit met als doel om het aantal foutief geleverde producten tot een minimum te beperken.

In samenwerking met VDL GL Precision heeft Stactics een SPC-tool (Statistical Process Control) ontwikkeld. Met deze module kunnen de metingen, gegenereerd door de machines in het productieproces, automatisch worden verwerkt tot overzichten van control charts. Deze rapportages geven de medewerkers van VDL GL Precision de mogelijkheid om overzichtelijk en snel conclusies te trekken uit alle metingen van de machines. Het stelt het bedrijf ook instaat om lange-termijn trends te ontdekken, en zien hoe de productiemachines presteren. Door op zoek te gaan naar afwijkende patronen, kan er in de toekomst voorkomen worden dat meer producten buiten acceptabele grenzen vallen.

VDL heeft haar eerste stappen gezet richting het verkleinen van de hoeveelheid foutieve producten, en reduceert de afvalberg door vroegtijdig metingen automatisch af te spiegelen tegen producteisen. Stactics ontwikkelt momenteel uitbreidingen op de SPC-tool waardoor het ook mogelijk is om op basis van visuele inspectie (foto- en videobeelden) vroegtijdig te herkennen.

Toolbox
Team

Project details

Onderzoeksresultaten analyseren en gestructureerd presenteren.