We Are A Group Of Skilled Developers And Programmers.

Uren Tool

Het project

Gemeente Beesel is een kleine gemeente in Limburg met een groeiend personeelsbestand. Jaarlijks wordt er voor iedere werknemer een netto te werken uren berekening uitgevoerd. Deze berekening geeft, zoals de naam doet vermoeden, aan hoeveel uren een werknemer gedurende het jaar moet werken.

De complexiteit van deze berekening zit onder andere in verlof- en speciale regelingen, waardoor werknemers minder of andere uren mogen werken. Daarnaast verandert de COA Gemeenten regelmatig, waardoor de berekening vaak moet worden herzien. Gemeente Beesel heeft hier een Excel voor ingericht, die handmatig moet worden ingevuld. Dit maakt dat deze door de grote vari√ęteit aan bekeringen foutgevoelig is.

In nauwe samenwerking met de gemeente hebben we een uren tool ontwikkeld, waarin de netto te werken uren voor iedere werknemer eenvoudig berekend kunnen worden. Ieder jaar wordt de berekening automatisch vernieuwd en kunnen alle speciale regelingen op een generieke manier worden toegewezen aan werknemers. Hierdoor verlagen we de druk op de afdeling en verkleinen we het aantal fouten in de berekeningen.

Toolbox
Team

Project details

Automatiseren van handmatige urenberekeningen binnen de lokale overheid.

Klant
  • “We hebben de samenwerking als heel prettig ervaren. Er werd geluisterd naar onze vragen. In de loop naar de oplevering van de tool hebben ze onze opmerkingen steeds meegenomen en verwerkt in de tool. Het resultaat voldoet geheel aan onze verwachtingen: Een praktische tool, die na enige uitleg, door iedereen binnen ons team te gebruiken is.”

    Marion Schrijnewerkers | Beleidsondersteunend medewerker P&O