We Are A Group Of Skilled Developers And Programmers.

Watergifte optimalisatie

Het project

We hoeven niemand te vertellen dat bomen water nodig hebben om te groeien. Waar te weinig water de groei belemmert, is ook te veel water niet bevorderlijk voor de groei van bomen. Hillier is een Engelse boomkwekerij en wil graag meer inzicht in de waterhuishouding van haar bomen.

In samenwerking met University Centre Myerscough hebben we een model ontwikkeld dat in staat is om het waterverbruik van een boom te voorspellen aan de hand van weer, bodemvocht en sapstroom data. In intervallen van 20 minuten wordt de watergifte voorspelling bijgewerkt. Het model draait op onze AI-core. Dit betekent dat de klant ontzorgd wordt en ervan opaan kan dat het model altijd beschikbaar is. Via een API-call wordt er data naar de AI-Core verstuurd en ontvangt de klant de voorspelling in haar eigen dashboarding omgeving terug.

Na de testfase doorlopen te hebben, zien we dat de datastroom betrouwbaar is en het model accurate voorspellingen maakt op basis van de testdata. Momenteel wachten we op het nieuwe kweekseizoen. Tijdens dit seizoen testen en verbeteren we het model op een nieuwe set aan datapunten.

Toolbox
Team

Project details

Boomgroei verbeteren door optimalisatie van watergifte.